Wimell Webb

Söker du hjälp med webbdesign och webbutveckling? Beställ responsiva hemsidor och webbplatser med WordPress från Wimell Webb!

Behöver ditt företag hjälp med att ersätta den där gamla hemsidan, som har hängt med lite för länge, med något modernare? Kanske har du ett alldeles nystartat företag och vill ha hjälp med att skapa en webbnärvaro? Eller är det så att du tillhör en anrik organisation som har insett att det nu är dags att ta klivet ut i cyberspace? Oavsett anledning står jag gärna till tjänst! Här kan du läsa mer om hur jag jobbar och vilka tekniker jag använder, men det bästa är förstås att kontakta mig direkt!

Läs mer om tekniken, följsam webbdesign & WordPress

Det tekniska - Allt det där obegripliga som får det hela att hänga ihop

Jag kan hjälpa dig med det mesta som rör din webbplats.
Bland annat jobbar jag med:

Jag arbetar med kombinationer av HTML5, CSS3, jQuery m.m. för att skapa moderna, snygga och funktionella webbplatser. Säger dessa bokstavskombinationer dig ingenting? Jag använder helt enkelt den senaste tekniken och moderna standarder för att skapa bästa möjliga slutprodukt.

Följsam (responsiv) webbdesign - Du ska inte behöva anpassa dig efter webben, webben ska anpassa sig efter dig

Idag ser webben fullständigt annorlunda ut gentemot för bara 5-10 år sedan. För 10 år sedan använde nästan 90% av internetanvändarna Internet Explorer och nästan hälften hade en skärmupplösning på 800x600 pixlar (vilket innebär lite drygt hälften av ytan på en iPad). Numera besitter internetanvändarna en uppsjö av olika skärmstorlekar, allt ifrån små smartphones till de som surfar på 50 tums-teven i vardagsrumssoffan, och dessutom en mängd olika webbläsare och plattformar.

En av de bästa teknikerna för att tillmötesgå dessa ökade krav är så kallad följsam webbdesign, även känt som responsiv webbdesign. Nedan följer Wikipedias beskrivning av begreppet:

Responsive Web Design (RWD) innebär att webbutvecklaren bygger och designar en webbplats som tillåter layouten att förändras beroende på vilken skärmupplösning besökaren har. Det innebär exempelvis att webbplatsens besökare kan surfa till sajten med en läs/surfplatta, en mobiltelefon eller en dator och att innehållet på webbplatsen anpassas efter besökarens plattform.

Wikipedia

Med följsam webbdesign får alltså alla besökare en optimal upplevelse! När det gäller nya projekt jobbar Wimell Webb uteslutande med responsiv teknik. Du kan t.ex. surfa in på den här webbplatsen med både med datorn och din smartphone och se hur sidan anpassar sig efter respektive skärmyta.

WordPress - Världens populäraste publicerings­system?

Jag har valt att arbeta med WordPress som publiceringssystem. Det är ett av världens största publiceringssystem och används på över 70 miljoner webbplatser. Mer än hälften av de 100 000 största webbplatserna bygger på WordPress.

Bland de företag och varumärken som valt WordPress som plattform kan bl.a. nämnas Ben & Jerry's, Dagens Arena, Filippa K, Sony, Spotify & CNN.

Vad är WordPress?

WordPress är ett publiceringssystem (CMS), alltså ett innehållshanteringssystem för att förenkla hanteringen av text, bild och annat innehåll. Med ett CMS kan du själv redigera innehållet från vilken dator som helst med internetuppkoppling och webbläsare.

Vad kan man göra med WordPress

Redan i grundinstallationen kommer WordPress med mängder av funktionalitet och möjligheter. Bl.a. ingår

 • WYSIWYG-redigering, d.v.s. att man ser direkt hur innehållet kommer att se ut medan man arbetar med det, ungefär som i Microsoft Word.
 • Prenumeration på innehåll. Noteringar om förändringar skickas via E-post eller RSS.
 • Kategorisering av innehåll.
 • Användarhantering. Möjlighet att via inloggning ge åtkomst till olika delar av webbplatsen.
 • Mallstyrd design för hela webbsajten - En viss grunddesign slår igenom på allt innehåll på webbplatsen.
 • Datumstyrd publicering av artiklar.

WordPress-plugins - Utbyggbart i oändlighet

Med hjälp av så kallade plugins, programtillägg som bygger ut funktionaliteten, kan man åstadkomma nästan vad som helst med WordPress. Exempel på vad man kan göra med plugins är bl.a.

 • Kalenderfunktion / händelsehantering
 • Flerspråksstöd. Stöd för att presentera både navigering och innehåll på flera språk.
 • Diskussionsforum
 • E-handel
 • och mycket mer!